Fekete-Fehér sütemény

2010-08-09

sponsored links


Hozzávalók: fekete réteghez: 15 dkg sütõmargarin,4 evõkanál cukor, 3 evõkanál kakaópor
2 tojás, 20 dkg darált keksz, 7 dkg kókusz reszelék, 5 dkg darált dió, 1-2 dl tej

Fehér réteghez: 12,5 dkg sütõmargarin, 1 dl sûrû tejföl vagy tejszín, 2 evõkanál fõzés nélküli vaníliás, pudingpor, 10 dkg cukor; a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 evõkanál sütõmargarin


Elkészítés:
A fekete réteghez megolvasztjuk a margarint a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást, és addig keverjük, amíg besûrûsödik. Ekkor azonnal levesszük a tûzrõl, és beletesszük a kekszet, a kókuszreszeléket, a darált diót, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy sûrû masszát kapjunk. Egy Kb: 20x25 cm tepsi alján elterítjük.

A fehér réteghez kikeverjük a margarint, a tejfölt és a pudingport. Hozzáadjuk a cukrot, és könnyû krémmé keverjük, rásimítjuk a kekszes rétegre.
Gõz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük a margarint, langyosra hûtjük, majd rákenjük a krémre.
Legalább 2 órára hûtõbe tesszük, majd fogyasztható.

Folytats a blogon ... izletes-falatok.blogspot.com/2010/08/...

sponsored links

Keres?s