Fekete, fehér, igen - igen!

2010-08-20

sponsored links




Színpompás gombaterítékkel fogad nap mint nap az erdõ.


Ezúttal az idei új kedvencem, a trombitagomba kerül terítékre. Ha a trombitagombát a konyhában használjuk, a végeredmény feltétlenül egy koromfekete étel lesz - ez pedig ritkaság. Így aztán - a színek ellentétének a kedvéért - a vajhalat választottam mellé. Fekete - fehér.

Lássuk a részleteket!
A vajhal filéket kettévágjuk: a két szelet közé citrom, lime, narancs karikák kerülnek, az egész tetejére egy kevés kakukkfû, valamint a gyümölcsök leve és lereszelt héja. Az egész mehet a sütõbe. Fólia alatt 180 fokon 25 perc, majd 5 perc pirítás.
Ami a gombákat illeti: a trombita mellé ezúttal sárga rókagomba került (a színek...) és lila pénzecskegomba (csak nem a színek miatt..?). Olajon apróra szeletelt hagymát üvegesre pirítottam, jöhet rá a gomba - ízesítésnek némi fehérbors és só. Az elkészült hal még kapott egy tejszínes fokhagyma mártást - a tálaláshoz pedig szárított paradicsom és menta került...
...már csak a színe kedvéért is...


Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/08/feket...

sponsored links

Keres?s