Fekete erdõ desszert másképp

2010-10-20

sponsored links

Hozzávalók: 6 tojás, 4 ek víz, 10 ek cukor, 10 ek liszt, pici szódabikarbóna kakaópor
cukrozott meggy, 2 cs vaníliás pudingpor, 1 cs csokis pudingpor, 1.5 l tej, 6 ek cukor
Tejszínhab
6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral és vízzel.Belekeverjük a lisztet, a kakaót és a pici szódabikarbónát. A fehérje habot keményre verjük. Óvatosan a kakaós masszához keverjük. Szilikonos tepsiben készre sütjük. Nekem 2 tepsi lett belõle.
Közben elkészítjük a pudingokat, a csomagoláson leírtak szerint.
A kész piskótát kockákra vágjuk és egy nagy tálba tesszük. Megszórjuk meggyel, ráöntjük a pudingok felét, felváltva a csokisat és a vaníliásat. Újra piskóta, meggy, puding. Lehet belecsurgatni egy kis meggylekvárt is.
Ha kész hûtõbe tesszük egy pár órára. Tejszínhabbal tálaljuk.
Nagyon finom, hétvégén csináltam, gyorsan elfogyott. a pudingok arányát lehet változtatni, nekem most így volt itthon hozzá porom. Lehet 2 csoki 1 vanília is. úgy is finom lehet.

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2010/10/f...

sponsored links

Keres?s