Fehércsokoládés sajtkrémmel töltött bonbon

2010-11-28

sponsored links

Advent elsõ vasárnapja van, de egyelõre még nem igazán érzem azt a felemelõ, karácsonyra készülõdõs érzést. Talán mert itt a hideg és csípõs idõ ellenére még a hó sem esett.. csak az esõ.

Azért, hogy legyen némi ünnepi hangulat is, az elkövetkezõ hetekre jól betábláztam a hétvégéimet mindenféle finomságra. Ma trüffel lett volna a soros, de a készített krém túl lágy lett, így töltelékké vált és egy doboz bonbonban teljesült ki. 


Hozzávalók (30 darabhoz)
  • 360 g 75 %-os kakaótartalmú étcsokoládé
  • 150 g fehércsokoládé
  • 200 g mascarpone
  • 2-3 tk. vaníliás cukor


Elõször a krémet állítottam össze. A fehércsokit vízgõz fölött megolvasztottam, majd a mascarponébe kevertem. Ezután hozzáadtam a kétféle cukrot és egy órára hûvös helyre "állítottam".

Jöhetett az aprólékosabb rész! Cukorhõmérõ hiányában a temperálásom nem volt valami szakszerû, de elsõ próbálkozásnak ez is megtette. Az apró darabokra tört étcsokoládé 2/3-át vízgõz fölött megolvasztottam, majd miután sima, fényes masszát kaptam, a hideg kõre tettem és folyamatos keverés mellett felolvasztottam a maradék 1/3 részt (kb.134 g) is. A szilikonforma mélyedéseit egy ecset segítségével kikentem minden oldalról, majd 10 percre a hûtõbe tettem megdermedni. Ezután megtöltöttem a mascarponés krémmel, majd lezártam a maradék étcsokival. Betettem a hûtõbe kb. 20 percre, majd óvatosan kinyomkodtam õket. Ugye milyen egyszerû?!

 ! Ha szilikonformára lenne szükséged, kattints a bal felsõ sarokban található, mozgó Gasztroshop logóra!

Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/11/feher...

sponsored links

Keres?s