Fehér csokis-málnás tortácskák

2010-06-30

sponsored links

A Franciaországban beszerzett mini tortaformáimat avattam fel ezzel a Nigella recepttel.


Hozzávalók a tésztához (6 db tortácska+10 db keksz):
17,5 dkg liszt
1,7 dkg kakaópor
5 dkg porcukor
? tk. só
12,5 dkg vaj
1 tojásfehérje (egy kicsi tojásé)

Krém:
25 dkg mascarpone
8 dkg fehér csoki

A lisztet, a sót és a kakaóport összekeverjük egy tálban. A szobahõmérsékletû vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, és beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Ha nagyon puhának találjuk a tésztát, tegyünk még hozzá egy kis lisztet. Cipóvá formázzuk a tésztát és 30 percre a hûtõbe tesszük.

A tortaformákat kivajazzuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és a tortaformáknál kicsit nagyobb körlapokat vágunk belõle. Elég képlékeny a tészta, nem baj, ha elszakad, miközben a formákat kibéleljük ? az ujjunkkal nyomkodjuk a formába. A formákat tegyük 30 percre a mélyhûtõbe, majd a 180 fokra elõmelegített sütõbe. Kb. 15 perc alatt sül meg. Hagyjuk a formában kihûlni, töltsük meg a krémmel és díszítsük málnával.

A krémhez olvasszuk meg a csokit, majd apránként keverjük hozzá a szobahõmérsékletû mascarponét.

Nekem maradt egy kevés tésztám, amibõl kis pogácsákat szaggattam és mogyoróval díszítettem. (Ugyanannyi idõ alatt sült meg, mint a tortácska.)


Folytats a blogon ... sutiszorny.blogspot.com/2010/06/feher...

sponsored links

Keres?s