Farfalle kacsamellel és vargányával

2010-10-03

sponsored links

Az úgy volt, hogy egy csendes szombat estén ebédet akartam készíteni másnapra. Miután felmértem az otthoni készleteket, és délutáni alvásidõben bogarásztam egy kicsit az internetet, arra jutottam, hogy legjobb lenne vargányás rizottót csinálni kacsamellel. Kitanultam a vargányás rizottókészítés csínját-bínját, kivettem a fagyasztóból a kacsamellet, beáztattam a gombát.

Majd este, mikor a Kisasszony elaludt, kiballagtam a konyhába, és rájöttem, hogy nincs itthon semmilyen kerekszemû rizsem. Így végül a rizottóból tésztaszósz lett. Én biztos, hogy így jobban jártam, mert kb. 20 perc alatt pakolással együtt készen lettem. Hasonlóan gyorsan el is fogyott, így sajnos kép sem készült.

Farfalle kacsamellel és vargányával

egy fél kacsamell (kb. 40 dkg)

két marék szárított vargánya

1 dl száraz fehérbor

2 dl tejszín

egy kiskanál liszt

só, fehér bors

farfalle vagy más kis méretû tészta

A kacsamellrõl levágtam a hájat, és lassú tûzön kisütöttem a zsírját. Egy kevés kacsazsíron megpirítottam a kockákra vágott húst, majd hozzáadtam a felkockázott hagymát és fokhagymát. Kicsit pároltam, és közben apránként ráöntöttem a bort. Amikor az elpárolgott, belekevertem a forró vízbe beáztatott és leszûrt gombát, megszórtam egy kanál liszttel, és felöntöttem a tejszínnel. Sóval, borssal ízesítettem, és a kifõtt tésztával tálaltam.

Két adag lett.

A recept nyomtatható változata itt.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pommepomme.blog.hu/2010/10/03/farfall...

sponsored links

Keres?s