Fahéjas-sült almás krémtúró Plus módra

2010-11-28

sponsored links

R.I.P., Plus. Mivel megszoktam, hogy bizonyos dolgokat egy bizonyos üzletben vásárolok, másokat pedig máshol, annak idején nagy csapásként éltem meg egy üzletlánc teljes beolvadását egy másikba. A Plus egyik boltja sem kifejezetten esett útba, ezért eléggé késõn kaptam rá - fõleg a márkatermékekre, amiben nagy szerepe volt Zitka e-társnõnek, a Plus titkos ügynökének.

Úgy tûnik, ezen a téren lassan a SPAR-nak is sikerül felzárkózni: a natúr joghurtjuk például közelíti az Alpa stichfestet, és a Nougat bitsnek (leheletnyi mogyorókrém-utánzattal töltött csokis párnácskák) is létezik sparos ikertestvére, de már kapható saját márkás zabpehely és cukrozatlan sûrített tej is, hogy az étcsokoládét (bonbonkészítéshez és forró csokihoz egyaránt kiváló) és csokis mogyorót (a.k.a. Milka Lila Stars) ne is említsem.

Amióta viszont az Aldi megjelent a színen, megtaláltam a tökéletes Plus-pótlékot. Itt akadtam rá az igazi, mazsolamentes, malátás beütésû teljes kiõrlésû kukoricapehelyre (nem lehet mindig Weetabixen meg Shreddies-en élni) és az étcsokiba mártott ostyarudacskákra (emlékszik valaki a Biscoteria szériára?), mégis egyértelmûen a tejpult lett a vesztem. Gyerekkorom óta nem ettem olyan vaníliás krémtúrót, mint a tejszínes joghurtjuk, és a Milfina vaj ár-érték-íz arányban már-már verhetetlen.

Ezt a túrókrémet azonban hiába keresem azóta is. Házi utánzata szerencsére már elsõre is elég jól sikerült, persze leszámítva a hozzáadott értéket aromákat.

Kell hozzá:

  • 45 dkg (3 db közepes) alma
  • 3 ek sötét nádcukor
  • 1 tk fahéj
  • 12,5 dkg túró
  • 30 dkg sûrû joghurt

Hosszú duma, rövid recept :) A meghámozott, feldarabolt almát megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, aztán egy tepsiben betoljuk a kuglóf mellé sülni. Ha megpuhult és karamellizálódott, kihûtjük, és a joghurttal, túróval, esetleg némi vajjal összeturmixoljuk.

Téli ízvilágú búfelejtõ/örömpapi/kéjkaja (a megfelelõ aláhúzandó). A férjem szerint ezekkel az arányokkal elég intenzív az íze ahhoz, hogy akár még több joghurttal/tejszínnel/vaníliapudinggal/hasonlóval hígítható legyen.

Ráadás: a túró és a joghurt összetétele, tápértéke.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... okostojas.blog.hu/2010/11/28/fahejas_...

sponsored links

Keres?s