Evett-e leheletet?

2010-10-07

sponsored links

Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentõséget, egészen addig, míg bele nem haraptam. Térdremegtetõen, szemlecsukósan jó. Leheletnyi vékonyka tejcsoki kocka, ami belül egy még leheletnyibb vajkaramellás tölteléket rejt. A szélén a keret a legvastagabb, a belsõ kocka felülete viszont már attól beroppan, ha a nyelvem hozzá ér, és máris ott a finom töltelék, ami állagra egy narancs-aranyszínû krémes szemhéjfestékre emlékeztet: folyik, mégis egyben van, maszatolható, de csak magától nem kenõdik el. Apám mondta egyszer, hogy a giccs miniatûrben nem giccs ? ebben is igaza volt. Annyi karamellás csoki van, ami ragad, tapad, vagy a csoki túl sok vagy a karamella, vagy a ruhánk bánja, vagy a fogunk. De ez? ráadásul olyan pici és elegáns: falatnyinak érzem, mégis tartalmas, mint egy jókor elsuttogott haiku vagy egy csinosan felöltözött nõn a parfüm. Ha Lady Diana lettem volna, biztosan ilyesmit eszem minden Charles-szal karöltve töltött nyilvános rendvény alatt elbújva a mosdóban.

A sorozat többi részénél már elvártam valami hasonlót. Az étcsokis trüffelkrémes pedig éppen ilyen: annyi töltelék van benne, amit egy fakanálról tudnék lenyalni, az étcsoki kellõen sötét és kesernyés. Lassan leharapdálom a ?vastag? csak étcsokiból álló szélét, és óvatosan összenyomva a két szupervékony csokilapocskát, nézem, ahogy a sötét krém elõtûnik. Éppen annyira rumos, amennyire kell, és nem köntörfalaz: az van benne, és csak az, ami a trüffelhez kell. Az érzés, hogy ilyesmi lehet a Tolkien-féle tündék tábláscsokija, ebben is megvan. Ilyesmit ennék, ha Hillary Clintonként a sajtótájékoztató után, amin a külügyi stratégiáról tartott beszédemet követõen megkérdeznék, hogy van a férjem.

A csak tejcsokisról meg az a tömény véleményem, hogy olyat akkor ennék, ha én lennék a magyar médiahatóság vezetõje, és a fizetésem miatt cikiznének. Merthogy az sem rossz.

És még csak nem is annyira drága.

A csak étcsokisat még nem is kóstoltam.

Stühmer csokoládé táblácskák
Vajkaramellel töltött tejcsokoládé
Trüffelkrémmel töltött étcsokoládé
Tejcsokoládé

20 gramm
69 Ft a Spárban

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... csox.blog.hu/2010/10/07/evett_e_lehel...

sponsored links

Keres?s