Epres-túrós charlotte avagy boldog szülinapot Ságica!

2010-09-29

sponsored links

Mostanában sok szülinapot ünneplünk. Itt bent a melóhelyen KisO 09/19, Ságica 09/25, PénzesGabcsi 09/26, munkahelyen kívül pedig Mariann barátném 09/27, a párja Robi 09/28, szóval mostanában tortázós idõszakomat élem.

Charlotte tortát már készítettem Anyukámnak és még májusban Vikka kolléganõmnek, most eper, mascarpone és túró került bele, az ünnepelt nagyon örült ám :)


Hozzávalók:
- 1 db születésnapos
- 2 adag vizes piskóta
- 40 dkg áttört tehéntúró
- 6 evõkanál golden syrup
- 1 konzerv eper
- 25 dkg mascarpone


Elkészítés:
A vizes piskótából 2 adagot elkészítettem, kettéválasztottam, az egyiket tortaformában sütõpapíron megsütöttem, a másikat pedig egy közepes tepsire, sütõpapírra simítottam és 200 fokon 10 percig sütöttem.

A tortaformában lévõ tésztát hagytam szépen lassan a formában kihûlni, a tekercshez valót pedig nedves konyharuhára terítettem, megkentem baracklekvárral és még azon nyomban feltekertem és hagytam egy hosszú vágódeszkán langyosra hûlni.

A krémhez a túrót villával áttörtem, hozzákevertem a mascarpone krémet és a golden syrupot - lehet helyette mézet vagy juharszirupot használni. Legvégül a lecsöpögtetett epret hozzákevertem.


Összeállítás:
Vékony szeletekre vágtam a piskótatekercset és jó szorosan egymás mellé fektettem egy kerek tál aljára és szépen kitapétázom vele :) Ha végeztem, beleöntöm a krémet és ráfektetem a tortaformából kivett piskótalapot. Hûtõbe teszem, hagyom egy picit megdermedni, majd megfordítom, hogy formára hûljön.




Bódog cülinapot Ságica! :)

Folytats a blogon ... gasztroreni.blogspot.com/2010/09/epre...

sponsored links

Keres?s