EPRES PANNACOTTA, háromféle díszítéssel

2010-06-12

sponsored links







Készítette: Brátán Gyöngyi /georgina/ a BORS gasztro-magazin alapján
4 levél zselatin
2,5 dl tejszín
2,5 dl tej
1 vaníliarúd
3 evõkanál cukor
20 dkg eper
A zselatint meglágyítjuk az elõírt módon egy kis vízben.
A tejszínt és a tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a vaníliarúd tartalmát, belekeverjük a cukrot, és felforraljuk, majd kis lángon fõzzük 10 percig.
A zselatinlapot folyamatos kevergetés mellett adjuk a tejszínes keverékhez. Ha feloldódott, tegyük bele a darabokra vágott epret, és vegyük le a tûzrõl.
Öblítsünk ki hideg vízzel kisebb tálkákat, és öntsünk mindegyikbe tejszínes pudingot. Rakjuk a hûtõszekrénybe legalább hat órára.
Tálaláskor öntsük ki a pudingot egy kis tányérra, és díszítsük tetszés szerint.

Folytats a blogon ... singersgastro.blogspot.com/2010/06/ep...

sponsored links

Keres?s