Epergombóc

2007-06-10

sponsored links

Elvileg a végéhez közeledik az eperszezon. Ennek örömére (bánatára) hétvégén Tahitótfaluban eperfesztivált tartottak koncertekkel, vurslival és mindenféle jókkal, melyen mi is tiszteletünket tettük. Volna. Ugyanis a helyszínre érkezve azt láttuk, hogy egy-két útmenti táblán (melyben épp epres ételeket hirdettek a furfangos vendéglõtulajdonosok) és egy eperpálinkára szólító kocsmai megállítótáblán kívül csak a vurslit sikerült szépen összehozni, ahhoz meg valahogy nem volt kedvünk. Azzal a lendülettel tekertem egy hetykét balra a kormányon, és hazafelé vettük utunkat. Azért arra még volt idõnk, hogy egy útmenti (feltételezhetõen) õstermelõ idei utolsó termésébõl fél kilót magunkévá tegyünk (lévén az általunk szedett eper lekvárként végezte be földi pályafutását csaknem két hete).

Engem pedig azonnal megszállt az ihlet, és kitaláltam, hogy ha az ételt is desszerttel fejezik be, akkor ennek az utolsó szüretelésû epernek sem lehet jobb végzete, mint eltûnni egy desszertben. Komponáltam is agyban egy receptet gyorsan, kombinálva a túrógombóc tésztáját egy epertöltettel és egy hozzá vizionált mézes eperszósszal. Lelki szemeim elõtt már megjelent a babérkoszorú, mellyel a legeredetibb desszert készítõjének adózik a hálás publikum (úgy is, mint kiscsaládom), amikor hazaérve megdöbbenéssel vegyes csalódással vettem tudomásul, hogy márpedig ez az étel már létezik, ráadásul majdnem pontosan úgy, ahogy én útközben kitaláltam. No de sebaj, ha valamit többször is kitalálnak, akkor az valószínûleg ehetõ kombináció lehet, így a végén mégiscsak gombócban végezte az eper. Ennek elkészítése következik mostan.[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... robotsef.blog.hu/2007/06/10/epergomboc

sponsored links

Keres?s