ELGURULT A RIZOTTÓM! - avagy, rántott rizottó golyók

2010-07-10

sponsored links

Az ossobuco köreteként készített kucsmagombás rizottóból,  másnapra maradt egy kisebb adag. Magában kevés lett volna egy normális ebédhez, mégis valamit kezdenem kellett vele. Ez rendszeresen elõfordul nálam, ugyanis én "szemre" fõzök és nem méricskélek. A pontos anyaghányad kimérésére az évek alatt sem tudtam rászoktatni magamat, valószínûleg ezért nem sütök süti sem.  És mivel ételt elvbõl nem dobok ki, ismét segítségül hívtam jóbarátomat a NETET. Mindenhol a rizottó golyót ajánlják, ami az "eredeti" recept szerint tojás hozzáadásával készül.
rizottó golyók
A tojás azért kell a rizottóhoz, hogy összefogja és sütés közben ne essenek szét a golyók. Én inkább a panírozást választottam, amitõl teljesen más texturát kapott a rizs. Kívül ropogós, belül pedig lágy, szaftos maradt.
Elkészítés:
Az elõzõ napról megmaradt rizottót kissé felmelegítem, hozzá keverek 3 dkg reszelt parmezánt, és rádobok egy darabka vajat. Mikor visszahûl, vizes kézzel golyókat formázok belõle, majd szokásos módon - liszt, tojás, zsemlemorzsa - bepanírozom. Bõ, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm. Fontos, hogy sütés elõtt a rizottó ne hûtõhideg legyen, mert mire a belseje átmelegszik, megég a panír!
Balzsamecetes salátával, és wok-ban sütött, szezámmagos-szójaszószos szûzérme csíkokkal tálalom.

Folytats a blogon ... ikkyugasztrokalandjai.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s