Egy könnyû nyári ebéd: Fûszeres csirkemell fõtt kukoricával

2010-07-20

sponsored links


Tegnap vettem ki csirkét a fagyasztóból, hirtelen ötlettõl vezérelve bepácoltam mindenféle "jó dologba", mellé pedig nagy kedvencem a kukorica került :)))
Nem ragozom, a kukorica egy jó dolog :)
"Fittnesguru" Norbi "barátom" 2es kódot adott neki, ahogy utána néztem átlag csövenként 100-150 kalóriát írnak... nem a legjobb de nem is vészes...
Én ebédhez csak felet ettem, a másik felét tartogatom uzsira.

Hozzávalók:
Csirkéhez:
1/2 kg csirkemell
olaj
sült csirke fûszer keverék
szója szósz (sötét sós és sötét édes is)
Erõs Pista
étkezési keményítõ

Kukoricához: víz, só és az egy kukorica levele

Elkészítés:
A csirkét elõkészítem és bepácolom. Az olajba teszem a csirke fûszert, az Erõs Pistát és a sós szójaszószt, édest csak a fõzés végén adtam hozzá.
Kb 1 órát hagytam állni, de maradhat persze tovább is. Az egészet egy serpenyõbe öntöm és fehéredésig pirítom majd felöntöm kevés vízzel, félig lefedve puhára párolom. Ha megpuhult félre teszem a fedõt és elforralom a víz egy részét, kevés étkezési keményítõt keverek hozzá, hogy sûrûbb legyen a szaftja és adok mellé kb 2 evõkanálnyi édes szójaszószt.

Közben kevés sós vízben felteszem a kukoricát fõni, a tetejére teszem az egyik kukoricáról leválasztott leveleket. Puhára fõzöm és a tálaláskor megszórom sóval.

A csirkét ilyen fûszerezéssel lehet grillezni is!

Folytats a blogon ... gyemantkonyha.blogspot.com/2010/07/eg...

sponsored links

Keres?s