Ecetes szilva

2010-08-09

sponsored links

Meglepõnek tûnhet a párosítás, de ez az édes-savanyú befõtt remek körete sült húsoknak!

Hozzávalók (15 db 7,5 dl-es üveghez):

  • 5 kg nem túl érett szilva
  • 3 liter víz
  • 1 dl 10 %-os ecet
  • 50 dkg cukor
  • 1 kávéskanál Nátrium-benzoát

A megmosott szilvát lecsöpögtetjük és egy nagy tálba tesszük. A lé hozzávalóit összekeverjük egy lábosban és felforraljuk, majd a szilvára öntjük. 5 percig állni hagyjuk, majd a szilvát a kimosott, elõkészített üvegekbe rakjuk. A levet visszaöntjük a lábosba és újra felforraljuk. Ezután az üvegekbe merjük a levet úgy, hogy ellepje a szilvát. Légmentesen lezárjuk az üvegeket és száraz dunsztban 2 nap alatt kihûtjük, ezután tesszük a végleges helyére. (A száraz dunsztot én egy nagyobb szivacsbetétes hûtõtáskával szoktam megoldani.)


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s