E/ leves

2006-06-20

sponsored links

Mivel ugye kedvenc gyumolcsom az eper, lassan ideje volt, hogy megjelenjek az eperleves receptemmel. Nem, most nem a hidegen elkeszitheto tejes eperpurerol lesz szo... az tul egyszeru lenne.

Fel kilo epret ki kell csumazni, megmosni, kicsit szejjel nyomkodni, ez eleg veres melo, de hat ez van. Kozel 1 liter vizzel felrakni forrni (olyan edenybe, hogy meg legalabb megegyszer ennyi hely maradjon). Lehet varialni szegfuszeg-fahej-citrom iranyba az izt, de so biztos kell 1 keves. Szerintem a fahejas-cukros iz a nyero.

Kozben turmixpoharban meg 1 marek tisztitott epret belepuresitek a 2decis tejszin - fel zacsko vanilias pudingpor - keves tej komboval. A leves forrasa utan 5 perccel hozzaontom ezt a mixturat, aztan megint forralom, kozben sangriat is adagolok 1 keveset hozza, amibol az alkohol bar elfo, de a gyumolcsos ize marad. Par perc es felrehuzom a labost, ha eddig meg nem, akkor most jol megcukrozom, akar vanilias porcukorral.
Kihules kozben neha keverni kell, kulonben a teteje megpalacsintasodik ;)
Aztan huto, aztan tejszinhab, opcionalisan diszeprek a leves tetejere. nyamika


Folytats a blogon ... csaszarmorzsa.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s