Duplacsokis Túrótorta Áfonyával

2007-02-27

sponsored links

Még egy hihetetlenül finom túrótorta,

Duplacsokis Túrótorta Áfonyával (nem feketével ezúttal hanem vörössel)

Amikor ezt a receptet felfedeztem, nagyon megörültem mert úgy kezdõdött a leírás hogy elõkészítési ideje a sütésig kb 30 perc... Hát, vagy én vagyok a világ leglassabb embere vagy elírás történt, mert nekem jóval több idõt vett igénybe. Csak maga a kétfajta csoki olvasztása és langyossá hûtése több idõt vett igénybe, pedig a kettõt párhuzamosan csináltam.

Emiatt egy kicsit macerásnak és hosszúnak tûnt az egész ?mûvelet" ... de az eredmény mident felülmúlt!!! Nem mondható mondjuk kifejezetten ?könnyû" desszertnek, sõt... de különleges alkalmakkor és ha vállaljuk a rákövetkezõ egy-két hét alatt a dupla mennyiségû testmozgást, kalóriaégetést, akkor semmiképp se halasszuk el ennek a receptnek a kipróbálását!!

/Biztos ezt is ki lehet próbálni másfajta, kicsit könnyebben beszerezhetõ gyömölccsel is./


Hozzávalók:

Az aljához:

1 ? bögre (300 ml) morzsolt keksz (legfinomabb ha kakaós)

? bögre (60 ml) olvasztott vaj

? bögre (60 ml)

A töltelékhez:

1/3 bögre (80 ml) cukor (barnacukor)

? bögre (60 ml) víz

1 ? bögre (300 ml) áfonya (mirelitbõl vagy aszalttból csinálom, mert általában csak azt találok)

500 gr krémsajt (natúr)

1 bögre (240 ml) cukor (barnacukor)

? bögre (120 ml) liszt

? bögre (180 ml) folyékony tejszín

2 evõkanál (30 ml) citromlé

1 teáskanál (5 ml) vanília aroma

3 tojás

? bögre (120 ml) tejfel

120 gr fehér csoki (felolvasztott de már langyosra hûlve)

120 gr félédes csoki (felolvasztott de már langyosra hûlve)

Elkészítés:

1.A töltelékkel kezdjük: egy kislábosban összekeverjük a cukrot, vizet és áfonyát. Forralásig hevítjük és kb 5 percig forraljuk sûrû kevergetés közben. Hagyjuk kihûlni.

Bemelegítjük a sütõt (150 °C)

2. Egy tálban összekeverjük a torta aljához valókat. Egy kb 25 cm átmérõjû tortaforma aljára ?nyomkodjuk" (egyenletes réteg legyen).

3. Egy nagyobb tálban simára keverjük a krémsajtot a cukorral és a liszttel. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a folyékony tejszínt, a citromlevet, és a vanília aromát.

Hozzákeverjük a tojásokat - egyesével és jól kikeverve. Végül belekeverjük a tejfelt.

4. Kiveszünk és félreteszünk a krémsajt keverékbõl 1 bögrényit (240 ml), amihez hozzáadjuk az áfonyát.

5. A maradék krémsajt keveréket két egyenlõ részre osztjuk. Az egyikhez a fehér csokit, a másikhoz a félédes csokit keverjük.

6. Mindhárom ízesített krémsajt keveréket (egyiket a másik után) a tortaaljra öntjük lassan, óvatosan. Késsel óvatosan ?mintát" rajzolhatunk bele, úgy hogy ?márványos" legyen.

Az elõmelegített sütõbe tesszük és 1h15 percig sütjük, vagyis addig amíg tapintásra nem tûnik már puhának. Kikapcsoljuk a sütõt és a sütõm ajtaját félig nyitva hagyva kb. 30 percig még a sütõben hagyjuk hûlni. Ezután kivesszük a sütõbõl, szobahõmérsékleten hagyjuk teljesen kihûlni, és csak azután tesszük be a hûtõbe, legalább 3-4 órára! Melyhûtött áfonyával, vagy csokireszelékkel díszíthetjük közvetlen tálalás elõtt a tetejét.

Nagyon jól fagyasztható torta, akár egészben - akár szeletelt állapotban ... egy feltétellel: ha egyáltalán elõfordul egyszer is hogy marad belõle valami J ...

Folytats a blogon ... asztalpoetica.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s