Duci hercegnõ

2010-08-04

sponsored links



Keresztlányomnak készítettem ezt a tortát.
Hercegnõ torta alapja Madeira-piskótatorta, ez a torta fajta alkalmas arra, hogy
faragjuk, mert elég tömör, hogy képzeletünk szerint alakítsuk .
20 cm átmérõ
350 g liszt
1/2 cs sütõpor
285g cukor
285g puha vaj
5 db tojás
3 ek tej
1 citrom reszelt héja
1/2 vanília kikapart belseje


Elkészítése:
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleszórjuk a citromhéját és a vaníliát kicsit keverünk rajta, majd hozzá adjuk a vajat, ezzel is keverünk, apránként a lisztet is beleszórjuk . Jó alaposan kikenünk egy kuglóf formát , és 150 fokon 1 1/2 órán át sütjük.
Eper krém:
1/4 l tejszín
1 rúd vanília
4 tojássárgája
100 g cukor
250g vaj
100 g eper /szitán áttörjük, /
A tejszínt lassan közepes lángon felfõzzük. Hozzáadjuk a ketté vágott vaníliát.
A tojássárgáját egy fémtálba tesszük és hozzáadjuk a cukrot. Habverõvel fehéredésig
verjük. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a forró tejszínt. A tojásos tejszínt visszaöntjük a lábasba és gõzfõlõt állandóan keverjük míg szépen besûrûsödik .
Levesszük a gõzrõl és megvárjuk míg kihûl. A szobahõmérsékletû vajat nagyon habosra
kikeverjük még géppel is 10 percig keverjük. A kihûlt vanília krémet folyamatosan
a vajhoz adjuk, majd belekeverjük az eperpürét is, ha nem használjuk fel azonnal betesszük a hûtõbe, és csak felhasználás elõtt vesszük ki.
Én ennek a mennyiségnek a dupláját használtam .
A tortát 3 részre vágtam és megkentem a krémmel,kívül belül.
A tortára borítottam a kb 2-3 mm vastagra nyújtott fehér cukormasszát.
És feldíszítettem a szoknyát. Másik adag masszából megformáztam a hercegnõt, és beleszúrtam egy hurkapálcikát és ezzel a tortára erõsítettem.

Folytats a blogon ... krisztina-kerekerdkzepn.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s