Dr. Jekyll és Mr. Hyde

2007-11-15

sponsored links

Vágy, ami éltet, ha gyilkolt
Véremben táncol a Tûz!
Templomod mától egy sírbolt,
Nincs bor, nincs több szûz!

Kékfrankos. A vörös fajta, ami majdnem hungaricumként igazán nagyot szólhat nemzetközileg is. Amikor a világfajták felõl egyre inkább divat a helyi sajátosságokat jobban megmutatni képes borok felé fordulni. Amikor az egyediséget és nem a hasonlóságot keressük. Kékfrankos. A vörös fajta, ami a pince egyik alapbora lehet. Nem kell sokat kihozni belõle, arra ott vannak a többre hivatott világfajták. Ha vékony egy kicsit, adjunk neki több hordót. Kékfrankos. Mindkettõ.

Ráspi Fertõrákosi Kékfrankos 2005

A megszokott ráspis megjelenés: szép tükrös, halvány lilás bíbor szín, fürge mozgás, vékony patakokban folyik le a pohár falán. Orrban is a Ráspi kékfrankosok méltó utódja: ibolya, rózsa, aztán étcsokoládé. Õszi avar, gombával. Érdemes minden korty elõtt beleszagolni, mindig tud meglepetéssel szolgálni. Az alap virágos, csokis, avaros vonal mögött még rengeteg felfedeznivaló várja a szorgalmas szippantót. Aki meg nem szorgalmas, az sem panaszkodhat: az alap stabilan, szépen jön. Nem nyomul, nem vág orrba, de ott van, elég véletlenül levegõt venni kortyintás elõtt.

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... palack.blog.hu/2007/11/15/dr_jekyll_e...

sponsored links

Keres?s