Diós-szilvás keksz

2010-12-14

sponsored links

Még pénteken készült ez a nagyon finom keksz Flat-cat receptje alapján, kis aránymódosítással.
Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg dió
  • 15 dkg puha margarin
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • egy nagy marék (10-15 dkg) aszalt szilva apróra vágva,
  • 1 púpos tk õrölt fahéj
  • fél tk sütõpor
Elkészítés:
  1. A puha margarint a cukorral  habosra kikeverem, hozzáadom a tojást és azzal is összekeverem.
  2. Ezt követõen a többi hozzávalóval is összegyúrom.
  3. Egy viszonylag lágy tészta lett, ilyen formában gombócokat lehet készíteni belõle, majd ezeket ellapítva megsütni. Ha van idõ, akkor érdemes egy hurkát formázni belõle folpackban hengergetve és hûtõbe tenni legalább addig, amíg a margarin megdermed benne, de egy napot is pihenhet a hûtõben.
  4. Sütés elõtt néhány milliméteres karikákra kell vágom, a tepsit nem kenem ki, lehet õket egészen közel tenni egymáshoz. 160 fokon (légkeveréssel, villanysütõben, elõmelegítés nélkül) 15-20 percet sül, akkor jó, ha kezd egy kicsit megpirulni a széle.
Fémdobozban sokáig eláll.

Folytats a blogon ... birskorte.blogspot.com/2010/12/dios-s...

sponsored links

Keres?s