Disznótoros kicsit másképp

2007-12-17

sponsored links

"Nyisd ki az ólajtót!
Figyelj!
Emeld meg a farkánál fogva!
Kapd ki a hátsó lábát!
[Mostarcsaderõssen, mingyárúg!]"

azoknak, akiknek ismerõsen csengnek ezek a mondatok és azoknak, akiknek nem:

Disznótoros kicsit másképp

Végy egy nagy levegõt (este 10-kor, hisz elõbb nem is érdemes nekilátni), majd egy-egy karika véres és májas hurkát, egy karika kolbászt (a hagyományörzõk ezeket megtalálják a kóstolóban, a többiek megveszik a mindig mosolygós, legalább mázsa feletti hentesnél).

Keríts egy akkora teflonozott serpenyõt, amelyiknek a disznótoros betölti az alját, futtass meg benne egy kis zsiradékot, majd tedd bele a karikákat.

Ja, gyújtsd be a gázt, egyébként nem megy.

Hogy ne árválkodjon ott a jó kis kolbász-hurka páros, dobj hozzá néhány karika vöröshagymát (nem kell olyan mértani pontossággal felvagdosni, ahogy Apám mondaná: "Nem fogunk nyúlra lõni vele").

Mehet hozzá mág két alma cikkekre szelve (de elõtte szedd ki a magházát, ez a mániám), 3 répa és 1  gyökérzöldség (fehérrépa), megmosva és hosszában hasábokra vágva.

Ez idáig nem bonyolult, csak egymás hegyére hátára kell dobálni a hozzávalókat. Kásõbb sem lesz bonyolultabb.

Önts a hurka-kolbász-vitaminkavalkád (ha a csajod is eszik, a vitaminkavalkád szót hangsúlyozd, ne a hurka-kolbászt!) alá egy pohár(2 dl) vizet és fedõvel takard le.
Süsd így kb. 15 percig, ha elforrt a víz, fordítsd meg a cuccot. Újabb 5 perc és ehettek.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koborlo.blog.hu/2007/12/17/title_17329

sponsored links

Keres?s