Cézár saláta, ahogy én készítem

2010-11-18

sponsored links


Íme egy ízletes, villámgyors vacsora; este is fogyaszthatjuk bûntudat nélkül!


Hozzávalók 2 fõre:
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek margarin
  • 1 ek Kotányi Grill Szárnyas Fûszerkeverék
  • 10 dkg olasz salátakeverék (rukkola, bébi spenót, madárbegy)
  • 150 ml (3 tasak) Eisberg Cézár salátaöntet
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 marék kruton (száraz kenyérkocka)
  • 2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A csirkemellet kockákra vágom, meglocsolom egy evõkanál olívaolajjal és rászórom a fûszert. Jól elkeverem és berakom a hûtõbe, amíg a többi hozzávalót elõkészítem.

A póréhagymát megtisztítom, felkarikázom. A sajtot kis kockákra vágom. Két evõkanál margarint felolvasztok egy kis serpenyõben, belereszelem a fokhagymát és a kenyérkockákat beledobom. Jól átforgatom és szép barnára pirítom õket. (Nekem láthatóan feketék lettek...)

Egy evõkanál margarint felolvasztok egy nagyobb serpenyõben és hozzáadom a csirkemell kockákat. Megpirítom õket, majd ha már kifehéredtek, aláöntök 1 dl vizet. Mire "elfõ" a folyadék, a húsfalatok puhák és szaftosak lesznek. A végén addig pirítom, még szép piros színük nem lesz.

Végül összeállítom a salátát: a tányérra halmozom a salátaleveleket, meglocsolom egy kis öntettel, rászórom a csirkerögöket, a póréhagyma karikákat, a sajtkockákat és - nem utolsó sorban - az illatos, pirított kenyérkockákat. Egy jó adag öntettel "megkoronázom".


Folytats a blogon ... zsofakanal.blogspot.com/2010/11/cezar...

sponsored links

Keres?s