Cupcake-ek szülinapra

2010-11-16

sponsored links

Munkatársam születésnapjára készültek ezek a cupcake-ek. A tésztához a halloween-i cupcake-ek alapreceptjét használtam. Kétféle krémmel díszítettem õket: az egyik a már leírt vajas krém rózsaszínre színezve. A másik egy ún. Italian Meringue Buttercream (IMBC) Ez egy nagyon könnyû, habos krém, szerintem sokkal finomabb, mint a vajas krém.

ITALIAN MERINGUE BUTTERCREAM:

175 gr cukor
3 tojásfehérje
175 gr puha vaj
1/2 vaníliarúd

Elkészítés:

A cukrot egy edénybe öntjük és hozzáadunk 3 evõkanál vizet. Lassú tûzön addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Ezt a szirupot felforraljuk, sûrûn kevergetve 121 fokra hevítjük. Levesszük a tûzrõl. A tojásfehérjéket habosra verjük, majd a meleg cukorszirupot nagyon lassan hozzáadjuk. A robotgép legalacsonyabb fokozatán addig verjük, amíg a hab jó sûrû lesz. Ez kb. 10-15 perc. Egy másik tálban habosra kikeverjük a vajat és kanalanként óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjés-cukros habot és a vaníliarúd kikapart belsejét. A krém egy részét hagytam simán vaníliásan, másik felét kis kakaóporral ízesítettem. Nagyon finom lett :) ki fogom próbálni kis narancshéjjal, citromhéjjal vagy akár darált dióval, kávéval is.

A cupcake-ket fondant virágokkal és pillangókkal díszítettem:

A pillangókat ezekkel az ehetõ por színezékekkel festettem szép színesre:


Vaníilás IMBC:


Csokis IMBC:





Folytats a blogon ... kmkonyhaja.blogspot.com/2010/11/cupca...

sponsored links

Keres?s