Cuori balzsamkrémes-ricottás csiperkével

2010-07-02

sponsored links

Cuori balzsamkrémes-ricottás csiperkével
(Cuori con prataioli alla ricotta e crema di balsamico)

320 g cuori
500 g csiperke
1 salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb sárgarépa
4 ek. + néhány csepp balzsamkrém
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor friss koriander
extraszûz olívaolaj
150 g ricotta
Egy serpenyõben felhevítettem az olívaolajat, hozzáadtam felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, a nagylyukú reszelõn lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott csiperkét. Sóztam, borsoztam, és amikor a zöldségek alatti lé teljesen elfõtt, hozzáadtam a felaprított koriandert, a petrezselyemzöldet valamint a 4 ek. balzsamkrémet is, majd az egészet további egy-két percig fõztem-pirítottam. Ekkor belekevertem a ricottát, és a serpenyõt lehúztam a tûzrõl.
Ezalatt a tésztát lobogó sós vízben kifõztem, "al dente" leszûrtem, összekevertem a gombás-ricottás masszával, és néhány csepp balzsamkrémmel ill. friss korianderlevéllel a tetején azonnal tálaltam.


Folytats a blogon ... pasta-ebasta.blogspot.com/2010/07/cuo...

sponsored links

Keres?s