Cukkinis tojáslepény (Stahl Judit)

2010-08-09

sponsored links

Cukkinis tojáslepény
Együtt a konyhában
Hozzávaló:
? kg cukkini (kicsi, zsenge példányok)
1 evõkanál só
5 dkg szikkadt kenyérbél
5 dkg parmezán vagy parmezán jellegû sajt (pl. Grana Padano)
1 friss rozmaringág
3 tojás
? dl tejszín
2 dl tej
1 késhegynyi frissen õrölt bors
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

a forma elõkészítéséhez kevés vaj

Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra (gázsütõn 6-os fokozat) és kivajazunk egy 24 cm átmérõjû, 5 cm magas peremû, fodros szélû ún. gyümölcstorta-formát. A cukkinikrõl levágjuk a végeiket, mert azok keserûek lehetnek, majd az így kapott zöldséghurkákat megreszeljük a reszelõ nagy lyukú oldalán. A reszeléket összekeverjük a sóval, és 20 percre félretesszük.

Ezalatt a szikkadt kenyérbelet morzsára õröljük, a parmezánt megreszeljük, a rozmaring leveleit apróra vágjuk. A besózott cukkinit aztán szûrõben folyó víz alatt alaposan átöblítjük, kézzel kinyomogatjuk belõle a nedvességet, és papírtörlõn szétterítjük, hogy minél szárazabb legyen.

A tojásokat kézi habverõvel összehabarjuk a tejszínnel, a borssal és a szerecsendióval, majd fakanállal hozzákeverjük a morzsás kenyérbelet, a parmezánt, a rozmaringot és a száraz cukkini-reszeléket, végül a tejjel lazítjuk. Az egészet egyenletes rétegben átkanalazzuk a gyümölcstorta-formába, elsimítjuk, és 25-30 perc alatt megsütjük a sütõben. Paradicsomsalátával, friss kenyérrel tálaljuk.


Folytats a blogon ... finomvolt.freeblog.hu/archives/2010/0...

sponsored links

Keres?s