Csülök Teriyakival

2008-01-30

sponsored links

Magyarosan belekapaszkodunk egy rendes, finoman füstölt sertéscsülökbe, olyan pont formás, mellsõ lábú darabba. Hazavisszük, agyagedényben puhára pároljuk(de lehet fõzni is), felszeleteljük és vékonyan meglocsolgatjuk Teriyaki szósszal. Ezt házilag is elkészíthetjük szójaszósz, mirin,  és cukor összekeverésébõl. Mirin a japán, édes fõzõbor. Ha nem kapunk ilyet a boltban, akkor sake(többszörösen erjesztett, japán rizsbor) és cukor keverékével is helyettesíthetjük. Ha nem akarunk bíbelõdni, besétálunk egy ázsiai boltba(ha ilyen sincs a környéken akkor egy nagyáruházba) és leemeljük a polcról a kész Teriyaki szószt kis üvegben.

Szóval kész a füstölt, párolt csülök, felszeleteltük, nyakon öntöttük Teriyakival.
Friss házi kenyeret tolunk hozzá: mennyei az íz!!! Ezen az interkulturális légyotton még a kis ferde szemek is elkerekednének.


Vékony, új vörösborral üdítõ ízharmóniát ad. Mi egy Szent Márton napi újbort kortyolgattunk hozzá (Bock - Villányi Kékoportó 2007).

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koborlo.blog.hu/2008/01/30/csulok_ter...

sponsored links

Keres?s