Csíráztassatok!

2007-01-11

sponsored links

1. nap

 

 2. nap

 

3.nap

 

4.nap

 

Tehát ez úgy néz ki, hogy veszel, egy gyönyörõ 3 emeletes csírázató tálat. (Azért jó a 3 emelet, mert különbözõ magvakat is csíráztathatsz egyszerre, illetve egyazon cuccbból is készíthetsz remek vetésforgót, hogy a folyamatos ellátást biztosítsd. A fotókat direkt picire készítettem, mert eleinte nagyon szégyeltem magam, hogy vinilben csíráztatok keramikus létemre, de aztán rájöttem, hogy semmi okom ilyesmire, a csíráztató nem árt ha zárt mint egy kis fóliasátor, és ha zárt, akkor áttetszõnek is kell lennie a fotoszintézis miatt. (Ennek ellenére a fakó csíra is nagyon egészséges, tudatosan termesztik is, mert egészen más vitaminokat tartalmaz mint a zöld).

Az a lényeg, hogy a technika remekül le van írva a csíráztató tál dobozán, de most gyorsan ideírom: A beáztatott csíraképes magvakat okosan elhelyezed a rácsokon, és a legalsó tálkát teletöltöd vízel. ezután ráhelyezed a kis emeleteket, majd lefeded a felsõt pl. egy lapos tányérral.

A többi már csak türelem kérdése. A képen látható növényke zsázsa, vagy vizitorma, tisztítja a beleket, nyugtat, potencianövelõ, természetes gyulladáscsökkentõ és még sorolhatnám, szinte valamennyi vitamin megtalálható benne (a B12 természetesen nem) és hát ami a legfontosabb, az a rengeteg PRÁNA, életerõ, vitalitás, nevezd ahogy akarod, ami csak az életre pattanó magvakban van ilyen mennyiségben.

A téli hónapokban és egyéb vitamin ínséges állapotokban ezekkel tudod a leghatásosabban biztosítani azokat a fontos anyagokat, amit egy szintetikus multivitaminnal sosem tudnál, hiszen gyik -másik "varázsszser" óriásmolekulái, még soha egyetlen ember sejtmembránján sem furakodtak át. (És mindezt tudományos mérések igazolják).

Elnézést a következetlenségért, a bestsellerlistákat vezetõ könyvem, már sokkal tudatosabban lesz felépítve, a TV paprikában nekem szentelt fõmûsoridõs másfél órákról már nem is beszélve.


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s