Csíkos fahéjas keksz

2010-11-20

sponsored links

Már aznap kiszúrtam ezt a kekszet, amikor megjött a Nõk Lapja Konyha novemberi száma. Ma jutottam el odáig, hogy megsüssem. Pillanatok alatt készen van - a gyerekek "segítségével" is kb. fél óra az elkészítése, + 10-12 perc a sütés. És nagyon megéri.

Hozzávalók:
20 dkg liszt
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 tk fahéj
kevés kristálycukor a szóráshoz
vanília kivonat

A puha vajat a porcukorral habosra kevertem gépi habverõ segítségével. Hozzáadtam egyenként a tojás sárgákat és tovább habosítottam. Beleszitáltam a lisztet és simára kevertem.

Két részre osztottam a tésztát. Az egyikbe löttyintettem egy kis vanília kivonatot, a másikba pedig a fahéjat kevertem bele.

A sütõt 180 fokra elõmelegítettem. Egy tepsit kibéleltem sütõpapírral, majd fogtam a habzsákot egy nagyobb lyukú csõvel, és a vaníliás tésztát belekanalaztam. Egy kekszhez 2 vaníliás csíkot húztam, egymástól kb. 1 cm távolságra. Egy-egy keksz között kihagytam néhány centit, hogy ne süljenek össze. Amikor elfogyott a vaníliás tészta, a fahéjassal folytattam. A két vaníliás csík közé és mellé is tettem fahéjasat. (A maradékot meg keresztben helyeztem el néhány kekszhez.) Összesen 20 db kekszem lett így, amik elég neccesen fértek el a tepsin. Lehet, hogy érdemes kisebbeket készíteni, többet, két tepsiben. De így is jó, ráadásul hamarabb készen van.

Megszórtam kristálycukorral a kekszet, majd az elõmelegített sütõben kb. 10 perc alatt megsütöttem. Amikor kivettem a sütõbõl, egy lapát segítségével kitettem hûlni. Ilyenkor még nagyon óvatosan kell vele bánni, mert puha. Néhány perc alatt kihûl és igazi keksz-állaga lesz. A gyerekeknek (is) nagyon ízlett.

 

 


Folytats a blogon ... gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s