Császármorzsa

2005-12-17

sponsored links

Császármorzsa - 3-4 adag, 480 kcal/adag

Hozzávalók:
4 dl tej
25 dkg liszt
4 db tojás
10 dkg cukor
8 dkg margarin
5 dkg mazsola
5 dkg vaníliás cukor
reszelt citromhéj

 

A lisztet lassan beleszórjuk a tejbe, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és a cukor felét. Csipetnyi sóval és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Felolvasztunk 5 dkg margarint (mikroban gyorsabb), és belekeverjük a lisztes, tejes, tojásos anyagba. A megmaradt cukrot és a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A maradék margarint (3 dkg) egy tepsiben (jénai is jó) betesszük a sütõbe, és felhevítjük. A tojásfehérjés habot óvatosan, hogy a hab ne törjön meg nagyon, összekeverjük a lisztes, tejes tésztával, beleszórjuk a mazsolát, majd ráöntjük a tepsiben felolvasztott margarinra. Közepes hõmérsékleten (gázon 5-ös fokozaton kb. 30 perc) világos barnára sütjük. Amikor megsült, apróra daraboljuk. Tálaláshoz vaníliás cukorral enyhén megszórjuk, és (hígított) lekvárt csepegtetünk rá. Sokkal finomabb, mint a zacskós császármorzsa-porból készíthetõ változat.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s