Csokoládémousse torta

2010-09-21

sponsored links

 A recept az áprilisi Nõk Lapja Konyhából származik, minimális változtatással, mert nem szoktam teljes kiõrlésû lisztet használni, illetve barnacukrot sem vettem egy ideje. Tudom, nem vagyok kellõképpen bio. :)
Igazából semmi különleges nincs benne, de nagyon szerettem, egyszerû, hideg, puha és illékony.

 

 

Tészta:

  • 3 tojás
  • 2 ek cukor
  • 4 ek simaliszt
  • 1/2 csomag sütõpor

Krém:

  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • szeletelt mandula a tetejére

1. Egy kissebb átmérõjû tortaformát kibélelünk sütõpapírral, a sütõt pedig elõmelegítjük 170 fokra.

2. A tészta hozzávalóibõl piskótát készítünk: a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjébõl kemény habot verünk, a lisztet a sütõporral elegyítjük, majd cukros sárgája, liszt és felvert fehérje sorrendben összekeverjük a tésztát.

3. 20-25 perc alatt megsül a piskóta, ezután hagyjuk langyosra hûlni a formában.

4. A krémhez a csokoládét a tejszínnel és a tojássárgájával elkeverjük, majd forró vízgõz felett besûrítjük. Ehhez nagyjából 3-4 perc elég.

5. A fehérjét félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és azzal keverjük tovább. Ha már kemény, óvatosan hozzáadjuk a kihûlt csokoládés krémet.

6. A piskótáról lehúzzuk a sütõtpapírt, visszatesszük a tortaformába, majd ráöntjük a krémet. A tetejét szeletelt mandulával szórjuk meg.

7. 2-3 órán keresztül hûtõben dermesztjük.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/09/21/csokolademo...

sponsored links

Keres?s