Csokis-áfonyás torta

2010-12-06

sponsored links

Elvállaltam, hogy keresztlányom keresztelõjére megsütöm a tortát. Igen ám, de nem mertem csak úgy nekivágni, gondoltam, sütök próbatortát, hogy megnézzem, mennyire oldja a fondant-t a tejszínes krém, meg azt, hogy a vaj nélküli krém elég tartós-e, s nem csúszik-e szét a torta.

Ilyen dilemmák után, aztán sütöttem egy kicsike tortát Marcinak. :-) Azért neki, mert a lányom névnapi tortáját szegény nagyon készült KANÁLVAL megenni :-) de végül ugye az oviba vittük és nem kaphatott belõle. :-)

A torta elkészítése:
- piskóta:
¤ sütöttem 2x2 tojásos piskótát és 16cm átmérõjû kis fazékban. (Ezt a receptet használom mindig, most viszont nem tettem bele keményítõt, hanem 2 tojáshoz, meg 2 kanál cukorhoz 2 púpos kanál lisztet.)
¤ kettévágtam, kaptam négy lapot

- krém:
¤ egy zacskó csokipudingot 3,5 dl tejben 3 kanál cukorral sûrûre fõztem
¤ az edényt hideg vízbe tettem, így hûtöttem ki - mert csak így nem bõrösödik be, nálam, legalábbis.
¤ felvertem 2 dl Hulalát
¤ összekevertem a kihûlt pudinggal

¤ a lapokat megkentem áfonyadzsemmel, majd a krémmel
¤ jól lehûtöttem, majd beborítottam fondant-nal

Volt kb. 2 hetes fondantom, hidegen, a spájzban. Jól átgyúrtam vajas kézzel, mégis törött, csúnya is lett a borítás.
Minden, amit a fondantról tudok, Kiskuktától származik. Egyszer írta, hogy ha nem szitáljuk át megfelelõen a porcukrot, törhet. Valószínûleg ez volt a baj, ugyanis a ehhez az adaghoz bizony a végén volt, hogy egy keveset csak úgy szitálás nélkül hozzászórtam. :-(

A másik dolog pedig, amit azt hiszem, sosem fogok megtanulni, az, hogy hagyan lehet kör
alakú tortát úgy befedni, hogy sima legyen az oldalán a fondant. Nálam, sajnos, mindig van olyan pont, ahol "hajtani" kell. .-(

Nekünk megfelelt, Marcika nagyon örült neki, meg is ette "kanálval", és nagyon finom lett, a krém szépen tartott benne. :-)))

Folytats a blogon ... kati-fozocske.blogspot.com/2010/12/cs...

sponsored links

Keres?s