Csokis sablé

2010-12-13

sponsored links

Ez a recept is az Elle a table decemberi számában volt, szóval ez már a harmadik abból a számból. Amikor elolvastam a receptet, kicsit elbizonytalanodtam: tényleg élesztõt kell beletenni? Fel is készültem lelkileg, hogy ez az ehetetlen kategória lesz, majd felturbózom egy kis házi málnalekvárral, és mindjárt jobb lesz. De nem kellett utólag manipulálni, lekvár nélkül is fincsi volt.

Hozzávalók:
24 dg liszt
12 dkg vaj
5 dkg porcukor
? tasak szárított élesztõ
2-3 evõkanál tej
15 dkg ét- és tejcsoki vegyesen, apróra kockázva ( 6 dkg aszalt áfonyát is ír az eredeti recept)
1 csipet só

A lisztet, az élesztõt, a cukrot elkeverjük, elmorzsoljuk benne a puha vajat. Belekeverjük a csokit és a sót, majd annyi tejet, hogy a massza összeálljon. Egy 25x25 centis formát kibélelünk sütõpapírral, és a tésztát ellapítjuk benne. 165 fokra elõmelegített sütõben kb. 30-35 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha a teteje már kezd pirulni.
Az eredeti recept 150 fokot és 25 percet írt, de az egyáltalán nem volt elég a tésztának.

Langyosra hûtjük és háromszög alakú kekszeket vágunk belõle. A felét én megkentem lekvárral de anélkül is finom volt.

Folytats a blogon ... sutiszorny.blogspot.com/2010/12/csoki...

sponsored links

Keres?s