Csokis-mogyorós kuglóf

2010-06-20

sponsored links

Ez sem kelt kuglóf, viszont annál finomabb a kérge: a karamellizált cukros mogyoró a szénhidrátfüggõk álma. Eredetileg talán Margit2 nekünk túlontúl édes receptje lehetett, de annyi biztos, hogy ribizli Napóleon kuglófja mellett ez fordul elõ nálunk nagyobb gyakorisággal.

Kell hozzá:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 ml rum
  • 1 tk fahéj
  • 20 dkg pörkölt, darált mogyoró
  • 12 dkg liszt
  • 2 tk sütõpor
  • 10 dkg tortadara

Mindent összekeverünk (aki úgy érzi, a vaj-tojás-cukor hármast külön is kikeverheti, de felesleges), formába öntjük, elõmelegített sütõbe toljuk. A másik sütõmben 180 fokon 60 percig sütöttem, ebben 175 fokon 45 perc alatt megsült.

Ismétlem, nincs klasszikus kuglófformám, de mivel a kuglófnál - ennél meg különösen - a kéreg a lényeg, felületnövelési céllal most a 26 cm-es szilikonos tortaformám közepébe alufóliába csomagolt konzerv sûrített tejet állítottam, és az energiatakarékosság jegyében a sütéssel egyidejûleg dulce de lechét készítettem. Ez egyesek szerint bátor dolog volt, de a zárt konzervdoboz most sem robbant fel, és ennyi idõ alatt a tartalma nem is karamellizálódott (illetve maillard-izálódott) túl, mint korábban.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... okostojas.blog.hu/2010/06/20/csokis_m...

sponsored links

Keres?s