Csokis-körtés muffin

2010-10-13

sponsored links

Az utóbbi hetekben szinte körtemérgezést kaptunk a rengeteg körtétõl. Leginkább magában fogyasztottuk, illetve néhány napja elkezdtük aszalni is, ami egyrészt isteni finom (téli reggelek müzlijének kihagyhatatlan eleme), másrészt átmeneti körteundor esetén nem kell végignézni, ahogy megrohad, és így késõbb is élvezhetjük az ízét. Készült még párszor kókuszos-körtés sütemény is, de néhány napja eszembe jutott, hogy már nagyon régóta nem sütöttem muffint, úgyhogy megalkottam ezt a 30 percen belül összedobható, csokis-körtés muffint egy kis fahéjjal megbolondítva. A tetejére mandula és sötétbarna nádcukor (muscovado) került, ami annyira finom, hogy magában is szoktam néha csipegni belõle. Alapból is kissé karamellás ízû, de a sütõben igazán megkaramellizálódik a tetején.

Hozzávalók
  • 250 g liszt
  • 100 g nádcukor
  • 125 g joghurt
  • 85 ml olaj
  • 75 g étcsokilencse
  • 2 tojás
  • 2 tk fahéj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • fél csomag sütõpor
  • egy csipet só
  • 2 körte
  • 3-4 ek szeletelt mandula
  • 3-4 ek sötétbarna nádcukor

Elkészítés
  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal habosra kavarom, majd hozzákeverem a joghurtot és az olajat is.
  2. A lisztet elkeverem a sütõporral, a sóval, a fahéjjal, majd a tojásos részhez adom.
  3. A körtét apró, kb. fél cm-es kockákra vágom, és a csokilencsével együtt a masszához keverem.
  4. A muffinforma mélyedéseit kivajazom vagy muffinpapírt rakok bele, és belekanalazom a tésztát.
  5. 170 °C-os sütõben 20 perc alatt elkészül.

Folytats a blogon ... puffancs.blogspot.com/2010/10/csokis-...

sponsored links

Keres?s