Csokis-kókuszos cukkinikenyér

2010-08-17

sponsored links

A cukkinit nemcsak sós ételek készítéséhez használhatjuk fel, süteményekben is nagyon jól mûködik (csak úgy mint a répa). Egyfajta nedves állagot eredményez, így néhány nap múlva sem lesz száraz a tésztánk, viszont az ízét nem lehet érezni. Ezzel a csokis-kókuszos változattal csak jól indulhat a nap.

Hozzávalók
  • 1 kisebb cukkini (250 g)
  • 90 g liszt (nálam 60 g kenyérliszt, 15 g teljes kiõrlésû tönköly, 15 g teljes kiõrlésû rozs)
  • 40 g kókuszreszelék
  • 45 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütõpor
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 tk szegfûszeg
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 100 g kristálycukor
  • 105 g világos nádcukor
  • 2 tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 120 ml olaj
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítés
  1. A cukkinit lereszelem (nagylyukú reszelõn!).
  2. A száraz hozzávalókat összekeverem, azaz lisztet, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütõport, a sót, a fahéjat, a szegfûszeget és a szerecsendiót.
  3. A cukrot a tojással és a vaníliakivonattal habosra kavarom, majd az olajjal is alaposan eldolgozom.
  4. Ezt követõen jöhet hozzá a lereszelt cukkini, a lisztes keverék és az apróra vágott étcsoki is.
  5. A masszát egy sütõpapírral bélelt kenyérsütõformába öntöm, és 170 °C-os, elõmelegített sütõben 55-60 percig sütöm (tûpróba!).
  6. Ha kész, 10 percig pihentetem, majd kiemelem a formából, óvatosan lehúzom róla a sütõpapírt, és szeletelhetõ is.

A joyofbaking.com-on található recept alapján.

Folytats a blogon ... puffancs.blogspot.com/2010/08/csokis-...

sponsored links

Keres?s