Csokidarabos muffin közkívánatra

2007-10-04

sponsored links

Eredendõen nem akartam ide muffin receptet írni. Egyrészt sokáig azt hittem, hogy nem tudok muffint sütni, és borzasztóan irritáltak az olyan megjegyzések, hogy muffint mindenki tud sütni, meg az a konyhamûvészet legalja. Aztán mostanában megint nekiálltam és megy. Azért a muffin-mitológiáról még szándékozom írni, mert elég furcsa számomra alapból a két féle muffin iskola létezése és ezek összecsapása (ugye a csak lazás átforgatom hogy csomós maradjon és a robotgéppel jól eldolgozom irányzatok képviselõirõl van szó), meg szerintem muffinsütésileg több babona és hiedelem forog a köztudatban, mint a fekete macskáról, a kiömlött sóról vagy a 13-as számról. Vagy mégsem babona? Na mindegy, ez a recept mûködik, még én nagy muffin-antitálentum is képes vagyok megcsinálni, és mérleg sem kell hozzá, mert õsi amerikai szokás szerint cup-ban mérik (miért hívják a sajtos negyedfontost Royalnak? :) ). A cupban mérés egyébként hülyeség, mert pontatlan, de ennek itt mindegy, tényleg.



Hozzávalók:
1,5 cup liszt
0,5 cup cukor
1 zacskó sütõpor
1 cup csokidarabka (másfél-két tábla)
1/3 cup olvasztott margarin
1 cup tej
1 egész tojás
1 kiskanál reszelt citromhéj

Így csináld:
A hagyományos, õsi-titkos tanokon alapuló muffin szertartás szerint keverd össze a nedves hozzávalókat, úgy mint a margarin, a tojás és a tej. Egy másik tálban keverd el az összes többit, majd a nedveset öntsd a szárazhoz és lazán forgasd össze. Muffinsütõbe kanalazva, elõmelegített sütõben 4-es fokozaton süsd 20 percig.

Tippek, trükkök:
Egy cup 240 ml. Én 2,5 decis bögrét használok és teljesen bevált. Csokinak érdemes valami jobb fajta étcsokit használni. Ebbõl a mennyiségbõl nekem 17-19 darab muffin szokott kijönni, tehát két kör, attól is függ, mennyit nyalakodom elõtte, mert mint minden sütinek, ennek is isteni finom a tésztája nyersen is. Akkor a legfinomabb, ha még meleg és folyik benne a csoki, ezért a kihûlt muffinokat is fogyasztás elõtt 15-20 másodpercig mikrózom.


Folytats a blogon ... foznijo.freeblog.hu/archives/2007/10/...

sponsored links

Keres?s