Csirkecombok szójás lilahagymalekváron sütve, Soproni Kékfrankos árnyékában

2008-01-08

sponsored links

Végy ki két csirkecombot a mélyhûtõbõl!

Várj egy napot míg kiolvad, majd kezdj el aggódóan körbenézni, hogy mit is fogsz ebbõl kihozni, ekkor spontán vedd észre azt a fél kiló lilahagymát a spájzpadlón és kiálts fel örömödben: HEURÉKA!

Fogd a csirkecombot, dörzsöld be sóval, majd fokhagymakrémmel, rendesen nyúlj be a bõre és a hús közé, mintha tölteléket akarnál beletuszkolni; itt is dörzsöld be és önts kevés szójaszószt a bugyorba. Tedd félre, hadd járja át az íz.

Vedd elõ a nagy jénait, vajazd ki az alját, hanyagul csapj rá némennyi szójaszószt!

Pucold meg az összes lil6hagymát, vágd félbe, karikázd fel, sportos lendülettel szórd bele a jénaiba! Sózd be(ettõl izzad majd a hagyma), önts rá szójaszószt rendesen keverd össze!

Rakd a tetejére a csirkecombokat, önts alá 1,5 dl-t a vörösborból, tedd rá a tetejét a jénaira a és pakold be az elõmelegített sütõbe!

Kb 50 percig süsd 160 fokon, vedd le a tetejét, saját levével locsolgatva süsd ropogósra kb. 10 perc alatt. Mindeközben a fölös lé elpárolog a hagymáról és egy lekvár állagú illatos masszává sûrûsödik a cucc.

 

A borról. Igen csirkéhez alapból fehéret iszunk. Nade bármilyen étel, amiben a lilahagyma és a szójaszósz a domináns, szigggorúan: Vörös.

Közepes testû, mégis jellegzetesen aromatikus, alapvetõen üde bor Sopronból, a Kékfrankos hazájából: Pfneiszl ? Újra együtt Kékfrankos 2005 (éték/ár bajnok).

A maga szöttyedt meggyes aromájával, szép, telt illatával, kerek savaival(figyeljük csak meg, hogyan gurul a torkunkon lefelé!) tökéletes ízharmóniát kerekít a szájban a mi kis kompakt lilahagymalekváros, szójás-fokhagymás csirkecombos gasztronómiai gyönyörünkkel.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koborlo.blog.hu/2008/01/08/csirkecomb...

sponsored links

Keres?s