Csirkecomb krumplival és paradicsommal

2010-09-04

sponsored links

Kedves régi, elhanyagolt blogom. Ha az olvasóim már el is felejtettek, te talán még emlékszel rám. Régen nem írtam, de igazoltan voltam távol. Úgy kezdõdött, hogy betörtek hozzám, mindent felforgattak, elvittek. Utána jöttek a rendõrök, õriztek, védtek, és mindent jól bekormoztak, ujjlenyomatokat keresve. Aztán ott maradtam, ültem a romok tetején, és nem volt kedvem semmihez hozzányúlni. Elõször úgy gondoltam, hogy -bár a szegény lakás igazán nem tehetett semmirõl- itthagyok mindent, és elköltözöm. El is kezdtem lakást keresni, de nem találtam semmit, talán nem is gondoltam egészen komolyan, így hát életbelépett a "B" terv, a teljes felújítás.
Volt parkettázás, festés, mázolás, és a konyha teljes kicserélése. Új bútor, sütõ, tûzhely, .....

Nem mondhatom, hogy már minden teljesen rendben van, de a lelkem  megnyugodott, és már fõzök is az új konyhámban :-)

Ez a recept Jamie vidéki konyhájából származik, bár a krumplit és a paradicsomot nem én termesztettem, és csirkét se tartok az erkélyen.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
3 csirkecomb
többféle paradicsom (kicsi, nagy, sárga)
petrezselyem, rozmaring, só, bors, olivaolaj

A krumplit meghámoztam, és egészben, sós vízben megfõztem, A csirkecombokat kicsontoztam, kisebb darabokra vágtam, sóztam, borsoztam, és kevés olivaolajon megsütöttem.
A paradicsomokat leforráztam, és lehúztam a bõrét.

Ezután egy tûzálló tálat olivaolajjal vékonyan meglocsoltam, a krumplit egy kicsit szétnyomkodtam, és beletettem a tálba, rá a húst, a paradicsomot, két rozmaringágacskát, és összekevergettem. A tetejét megszórtam petrezselyemmel, és 200 fokon 30 percig sütöttem.





A betörõ a fényképezõgépemet is elvitte, így ez telefonnal készült.

Folytats a blogon ... cukroskata.blogspot.com/2010/09/csirk...

sponsored links

Keres?s