Cseresznyés-rebarbarás lekvár

2010-06-22

sponsored links

Az epres rebarbarás lekvárom sikere után elrugaszkodtam kicsit a földtõl, és cseresznyével fõztem meg a rebarbarákat. A piacon kaptam gyönyörû eperrebarbarát, vettem is 2 kilóval. Egyik fele lekvár lett, másik fele fagyi, de azt majd késõbb, egy melegebb igazi nyári napon fogom megmutatni nektek. :) (ebben a hidegben amúgy sem kívánjuk a fagyit)
Recept ugyanaz, csak ugye cserit használtam eper helyett. Ízre még fanyarabb lett, ami nem baj, talán meggyel is kipróbálom, úgyis bele jöttem a lekvárfõzésbe. :)
Mi nagyon lekvárosok vagyunk, fõleg én: reggelire hideg kakaó mellé 2 szelet lekváros pirítós. Imádom. :)
Most 2 hétig egy kicsit lájtosabban vagyok, lesz idõm sütni, az igazi durvulás Júliusban jön, amikor minden hétvégémre jut egy esküvõ, de lesz olyan, hogy kettõ is.
Aki kíváncsi az eddigi képeimre, az megnézheti az esküvõs blogomon a legújabb párokat. :)

És van egy hírem, amit péntek óta készülök megosztani veletek: megszületett Ági barátnõm kislánya, Panna, leendõ keresztlányom. :)
Hamarosan meg is látogatjuk õket és majd bemutatom nektek Pannát itt a blogon. :)



Hozzávalók 4-5 üveg lekvárhoz: 1 kg cseresznye, 1 kg rebarbara, 1 kg befõzõ cukor, 20 dkg reszelt friss gyömbér, 1 ek citromsav


1. A rebarbarát megmossuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk. Az cseresznyét szintén megmossuk, kimagozzuk. 30 percig fõzzük lassú tûzön lefedve.
2. A fedõt vegyük le, tegyük még kisebbre a lángot, majd keverjük bele a gyömbért, cukrot és a citromsavat (azért kell bele, hogy a gyümölcs megtartsa a szép piros színét) és fõzzük további 15 percig.
3. Forrón üvegekbe merjük, majd fejjel lefelé felrakjuk a polcra. :)




Folytats a blogon ... mennyeiedesseg.blogspot.com/2010/06/c...

sponsored links

Keres?s