Cseresznyés-mandulás pite

2010-07-12

sponsored links


Holnap utazunk és gondoltam sütök pár falatot a nagy útra... Az ország másik felében fogunk nyaralni :)
Egyik kedvenc gyümölcsöm a cseresznye, a mandulát és a mandulás édességeket imádom, tökéletes párosítás a kettõ íz együtt.
Van nekem egy nagy szakácskönyvem, valami Nagy süteményeskönyv vagy mi.. a recept onnan van.

Hozzávalók:
4 dl tejföl
2 tojás
2,5 dl cukor
5 dl liszt
1 csomag sütõpor
1/2 kg cseresznye
2-3 evõkanál mandula aroma
tetejére lapka vagy darabolt mandula (kb 5 dkg de kevesebb is elég)

Elkészítés:
A tojást a tejföllel simára keverem és hozzá adom a cukrot és tovább dolgozom. A sütõport a liszthez adom és az eredeti recept szerint szitálom a tejfölös masszához, de én simán csak bele öntöttem... Alaposan eldolgozom, hogy szép sima massza legyen, és megbolondítom a mandula aromával.
Kivajazott-kilisztezett tepsiben (közepes méretûben) egyenletesen eloszlatom, tetejére jöhet a kimagozott cseresznye és a mandula.
Elõmelegített sütõben, nem túl magas hõmérsékleten szép lassan arany barnára sütöm, kb 25 perc alatt. Sajnos az én erõs gázos sütõmben minden oda kap :( Már meg sem lepõdtem, mikor az alja már oda kozmált a közepe pedig még nyers volt... Szóval csak óvatosan!

Szerintem finom lehet meggyel is hiszen a mandulával az is harmonizál, az alap tésztát pedig szerintem fogom még variálni más gyümölcsökkel. Erõs késztetésem volt arra, hogy cukormentes verziót próbáljak most is összehozni, de végül gyõzött a liszt és a cukor.. ehhh :) Na majd legkõzelebb...;)

(Elnézést a béna képért, de nem akartam ma felvágni a sütit, hogy holnapra ne száradjon ki)

Folytats a blogon ... gyemantkonyha.blogspot.com/2010/07/cs...

sponsored links

Keres?s