Cseresznyelekvár (diabetikus befõzõcukorral)

2010-07-11

sponsored links


Nem akartam, hogy ilyen egyhangú legyen a blog, hogy csak lekvárokat posztolok mostanság... de most van a szezonja és a cseresznyelekvár olyan, amit mindenképp ki kell próbálni! Mennyei!
Mondjuk én amúgy is hatalmas cseresznye rajongó vagyok, de így lekvárként is... valami fenséges!

Hozzávalók:
40 dkg cseresznye
1/2 csomag diabetikus befõzõcukor (vagy ízlés szerint kristálycukor, ebben az esetben tovább kell fõzni, illetve mehet mellé dzsem fix)
1 evõkanál citromsav
szalicil

Elkészítés:
A cseresznyét botmixerrel pürésítem, (én hagytam benne nagyobb darabokat is), majd a cukorral felteszem forrni. Ha a cukor elolvadt bele keverem a citromsavat és tovább melegítem.
5 percig forralom. Üvegbe töltöm és késhegynyi szalicilt teszek rá, száraz dunsztban hagyom kihûlni.
1 közepes üvegnyi készül ennyi gyümölcsbõl, de érdemes többet készíteni, mert tényleg nagyon finom!
Én is megyek holnap a piacra hátha akad még az árusoknál cseresznye :)

Folytats a blogon ... gyemantkonyha.blogspot.com/2010/07/cs...

sponsored links

Keres?s