Coq au vin ? vörösboros kakas, krumplis lángossal

2010-11-23

sponsored links

 


 
Régóta készülök erre a fõzésre, mert nagy kedvenceim a hasonló borban készült raguszerû ételek.
A coq au vin (ejtsd, kokoven) egy francia bisztró étel, amit szinte egész Franciaországban készítenek. Mint minden hasonlóan sokfelé elterjedt ételnek, ennek is rengeteg recept variációja létezik, nem nagyon lehet kibogozni AZ ?eredeti? receptet.
Legtöbbször fiatal növendék kakasból, vagy nagyobb tanyasi, kapirgálós csirkébõl készítik.
Én most egy nagy tanyasi csirkét vettem, és egy nagyszerû brit séf, a Michelin-csillagos Shaun Hill coq au vin receptjébõl indultam ki a saját verziómhoz. A látszat ellenére ez nem egy bonyolult nehezen elkészíthetõ étel, hanem mint általában a paraszti és bisztró ételek, viszonylag egyszerûek. Ha az elõkészületeken túl vagyunk, már nem sok dolgunk van vele...
 
[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kifozde.blog.hu/2010/11/23/coq_au_vin...

sponsored links

Keres?s