Congo szelet

2010-06-16

sponsored links

Erre a névre hallgat ez a fincsi, brownie és cookies keresztezõdésébõl született süti (a www.bakerella.com oldalon találtam az eredetit).

Hozzávalók (fél adag)

1,5 csésze liszt
1 ? teáskanál sütõpor
? teáskanál só
10 dkg puha vaj
16 dkg nádcukor
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
16 dkg apróra vágott keserû- és tejcsoki vegyesen
2 marék dió aprítva

A lisztet összekeverjük a sóval és a sütõporral. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a csokit és diót, majd a lisztes keveréket - amennyire csak lehet, homogénné keverjük a tésztát.

Egy 25x20 centis tepsit kibélelünk sütõpapírral és a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. 175 fokra elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt sül meg. Nem szabad túlsütni, tûpróbával ellenõrizzük, hogy a tészta már ne tapadjon rá, de ne is száradjon ki. Akkor jó, ha a teteje szép barna. Hagyjuk kihûlni, csak utána szeleteljük.

Folytats a blogon ... sutiszorny.blogspot.com/2010/06/congo...

sponsored links

Keres?s