Citromos zellerkrémleves gesztenyével

2010-11-30

sponsored links

Egy hete árválkodott egy nagy fej zeller a hûtõben. Igen, kitaláltátok, egy egész újszerû levest sikerült belõle kihoznom, különben nem is került volna fel ide:).

Hogy mi tesz különlegessé egy zellerkrémlevest? Vegyük csak sorjába!
Elõször is, semmi tejtermék, tejszínnel való sûrítés, ilyesmi nincs benne! Elsõ kóstolgatásnál rájöttem, mennyire markáns marad ez a jellegzetes földes íz, ha magára hagyjuk. Tettem viszont bele tárkonyt, egy csomó volt még a hûtõben maradék (a tárkony jól bírja a gyûrõdést, elég sokáig lehet még szedegetni a leveleit), és természetesen házi alaplével öntöttem fel.
Volt még néhány biocitrom is a gyümölcskosárban és mivel a levest pürésíteni akartam, elkezdtem levágni a héját. Közben jött az ötlet, hogy miért is ne, tegyünk bele egész citromokat! Így végül is egy egész fej citrom került bele, szõröstül-bõröstül, csak a héj alatti fehér részt vágtam ki, hogy ne legyen túl keserû. Érdemes kipróbálni ezt a módszert, nálam sem most játszott utoljára.

És csak ezután jött még a hab a tortán! Folyamatosan keresem a krémlevesekbe való belevalókat, hát ez is egy jó kis megoldás.  /...../
Citromos-tárkonyos zellerkrémleves gesztenyével

sponsored links


Keres?s