Citromfagylalt

2010-07-30

sponsored links

Nem volt egy egyszerû menet, de sikerült a festést és a festés utáni takarítást is túlélni. Közben néha fõztem is, és mivel a nyár legmelegebb napjaira igazítottuk az egész felújítást, fagylaltnak is kellett készülni közben a túlélés miatt. 

Hozzávalók:
4 citrom
2 dl tej
3 dl tejszín
2 evõkanál cukor

A citromokat jól megmostam, 2 citrom héját lereszeltem, majd kifacsartam mind a négy citrom levét. A tejet és 1 dl tejszínt a reszelt citromhéjjal és a cukorral felfõztem, majd hûlni hagytam. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá vertem. A kihûlt tejhez hozzákevertem a citromlevet, majd óvatosan a tejszínhabot. Egy lapos tálba öntöttem és idõnként átkeverve megfagyasztottam.



Folytats a blogon ... manokonyha.blogspot.com/2010/07/citro...

sponsored links

Keres?s