békönös gesztenyés töltött csibecomb

2010-12-18

sponsored links

Hozzávalók : 5 darab ( létszámtól függõ) egész csirkecomb, 4 db zsemle 3 dl tej, 1 fej hagyma
só, bors, 1 cs petrezselyemzöld, 1 tojás, 1 cs natur gesztenyemassza, 1 cs bacon, olaj. A combokat megtisztítom és fellazítom a bõrüket. Bedörzsölöm kevés sóval a combokat és félreteszem. A zsemléket a tejbe áztatom, közben megdinsztelek egy fej hagymát olajon. Amikor üvegesre sült, hozzáteszem a felázott és szétnyomkodott zsemléket, sózom, borsozom, belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet és a gesztenyemasszát. Nagyon   fontos, hogy a gesztenyemassza ne a cukros változat legyen, mert az agyonvágja az egészet. Ezt a keveréket jól összedolgozom, majd egy kanál segítségével a csibecombok bõre alá töltöm. Hústûvel lezárom, vagy összevarom a nyílást. A combokat egymás mellé fektetem egy tepsiben, vagy más edényben aminek fedele van. Egy csomag bacon-nel betakarom a húst és irány a sütõ. Én tepsiben szoktam sütni és alufóliával zárom le. 220 fokos sütõben 1 órán keresztül sütöm, aztán leveszem az alufóliát vagy fedelet, és még 20 percig pirítom.
Ezt követõen a combokat kettévágom és így tálalom. Köretnek illik mellé a párolt rizs és a burgonya több változata is. Ma apró szemû krumpligolyókat sütöttem mellé.

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2010/12/beko...

sponsored links

Keres?s