Báránycomb grillen

2010-07-20

sponsored links


A képen négy darab, sok embernek, de egyesével is érdemes belevágni. A fûszerek természetesen mind frissen értendõk.

Hozzávalók:

báránycomb
fokhagyma
olajbogyó
olívaolaj
rozmaring
kakukkfû
oregánó
zsálya
levendula

A báránycombot elõkészítjük, lehártyázzuk. Az olajbogyót kettévágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a friss zöldfûszereket felaprítjuk. Kicsi éles késsel sok apró, kb. 2 cm mély szúrást ejtünk a combon, és minden mélyedésbe beletûzünk egy darab olajbogyót, egy szelet fokhagymát és egy-két levél rozmaringot. A húst megsózzuk, olívaolajjal megkenjünk, a friss fûszerekkel alaposan megszórjuk. Letakarva, hûtõszekrényben 4-5 órán keresztül pihentetjük.
Elkészítjük a parazsat a grillsütõben, kétoldalra húzzuk, és a báránycombot középre helyezve, letakarva másfél órán át sütjük. Grillezett zöldségekkel, salátával és száraz fehérborral kínáljuk.

Készült Sándor módján, a Nagy kerti grillkalauz alapján.



Folytats a blogon ... mezesmadzag.blogspot.com/2010/07/bara...

sponsored links

Keres?s