BUÉK Xukor virágokkal és ajándékokkal

2010-12-31

sponsored links

B.U.É.K! Hoppsz, elillant az év, de már is itt a nap és kezdõdik az új. Néhány napja készítettem ezek a sütiket, azért választottam az év utolsó posztjának, mert talán elõsegíti a tudatosabb élethez vezetõ döntéseim meghozatalát jövõre. Ez azt hiszem, jó irány lehet a jövõre nézve:)

Most ebbe a posztba kerülnek bele a remek gasztroajándékok is, amiknek nagyon örültem. A Bloggertalálkozó már önmagában is egy nagyon jó élmény volt és jó volt megismerni sokakat. Lúdanyótól kaptam szép ajándékokat. Nagyon édesen végig tanulmányozta az oldalt és kaptam nagyon fincsi Alnatúrás Chilis meggyes csokit, amit egyébként, még nem kóstoltam úgyhogy nagyon örültem neki. Jó kis leveskéket csinálhatunk az udon tésztával és nagyon kiváncsi vagyok a satay szószra is:)) Jaj és a Insigny vajról és Zakuszkáról már ne is beszéljünk, mindkettõ már jól megkóstolgatott állapotban került fotózásra:)) És annyira jól jártam, hogy még további ajándékokat is kaptam Tintalevestõl, akinek én szállítottam az ajándékát. Nagyon jó volt megismerni, meglátni egy pillanatra, hogy hogyan él. Megnézni a fõzõiskolát. Tényleg olyan volt ott lenni, mint belepillantani egy mesébe vagy filmbe:)) Ahogy a fõzõiskolával beteljesedtek az álmai, azt annyira jó volt látni. Biztos nem nézhetett teljesen 100%-asnak, hogy hûûûûû GoodFood, meg Maldon só:))), dehát nekem ezek még újdonságok:)) és egyszer remélem, tényleg megreformálhatom a kávé fogyasztásom és nem iszom több hideg kávét:)

Könnyû citromos Xukor virágok

4 tojás
150 g Xukor (nyírfacukor)
80 g olvasztott vaj
12 dkg liszt
8 g sütõpor (Borkõ, Alnatura)
1 citrom leve és héja (bio)
csipet só

A tojásokat szétválasztjuk egy-egy tálban. A fehérjébõl egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a Xukorral, (robot géppel kevergettem, itt azt tapasztaltam, hogy nem kavarható annyira habosra, mint más cukrokkal, de végül a sütiben mûködött, :)). Apránként hozzákeverjük a citromhéjat és levet, az olvasztott vajat és a sütõporral összekevert lisztet. Óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd kivajazott, kilisztezett kis formákba töltjük. Egyben is meglehet sütni ahogy az eredetiben, a hosszabb távra tervezünk akkor lehet, ez a jobb megoldás, bár nem tudom 2-3 nap után nem volt rossz dobozkában tartva)
Elõmelegített sütõben 180 fokon 20 percet sütöttem.

Lehet rögtön porcukrozni, (mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy milyen a porxukor?:), mázzal, sziruppal bevonni, csokival és kókusszal és nem próbálom sorolni tovább:) Az viszont biztos, hogy a Tintalevestõl ajándékba kapott levendula zselével isteni volt.

Folytats a blogon ... izlesszindroma.blogspot.com/2010/12/b...

sponsored links

Keres?s