Bundás

2006-06-08

sponsored links

Sült bundáskenyér
sült bundáskenyér
8 szelet toast kenyér
3 tojás
1 ek liszt
1 1/2 tk cukor
1/2 tk fahéj, sütõpor, só, vanília
1 csésze tej
2 ek olvasztott vaj/margarin



Keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a vaníliát, a sót és a sütõport. Verd fel a tojásokat, és apránként azt is keverd bele.
Ha teljesen sima, öntsd hozzá a tejet is.

Mártogasd meg a kenyereket a keverékben, hogy mindenhol egyenletesen befedje, aztán rendezd el egy tálon. Takard le, és éjszakára tedd a hûtõbe.

Fél órával a sütés elõtt forgasd át a szeleteket a másik oldalukra.
Egy akkora sütõedényben, amiben elfér az összes kenyér, öntsd bele az olvadt vaj felét, tedd rá a szeleteket, a maradék vajjal pedig locsold meg.

250 fokos sütõben 8 percig süsd az egyik oldalát, aztán fordítsd át õket, és további 5 percig süsd, hogy szép aranybarna legyen.
----------------------------------------------------------------------------------
Tálaláskor szórd meg a tetejét porcukorral vagy fahéjas cukorral. Ha már unod az édeset, leöntheted tejföllel is, vagy megszórhatod apróra vágott friss gyümölccsel.

Folytats a blogon ... cookie.freeblog.hu/archives/2006/06/0...

sponsored links

Keres?s