bulira készülõdve

2010-11-27

sponsored links

 Sütöttem 2 adag csokis-mogyorós kekszet, gesztenye gyûjteményébõl. A tegnap próbaképp sütött, elfogyott mára, így most 2 adaggal indítottam a biztonság kedvéért.
 Aztán sütöttem réteges tereptõs pogácsát, errõl az oldalról, mert lusta voltam elõvenni a horváthilonát Jól el is felejtettem, hogy ezt a sokszor hajtogatott kelt tésztát nem szabad a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatni hiába is guszta az olyan egypofára való mert úgy szétcsúszik sütés közben, mint annak a rendje. Nem baj, majd azért elfogy.
Befejezésképpen, szinte már mazochizmusból, csináltam a múltkori sajtos roló mintájára, sonkásat. Kaptam is egy jó kis receptet rá Málnától, de nem azt csináltam meg.  lehet jobban jártam volna Helyette kitaláltam egy saját tölteléket, na ezen még finomítani kell. Kissé lágy lett, bár lehet csak én voltam türelmetlen és nem vártam meg, amíg egészen kihûl és megszilárdul a belé kevert vaj. Kerestem egy elfogadható képet róla, bár ez is eléggé elborzasztó. "Tehetségesen" tudok ételeket fotózni, mi tagadás. :)

A töltelék hozzávalói:

20 dkg sonka ( apróra vágva), 2 tojás sárgája, 4 dkg liszt, 2 dl tej, 10 dkg vaj, 1 tubus majonéz, 2 ek torma ( vagy egy tubus majonézes torma), só, bors

A 2 tojás sárgájából, a tejbõl és lisztbõl sûrû  krémet fõzünk. Még melegen belekeverjük a vajat, hogy homogén legyen, majd kihûtjük. Amikor kihûlt habosra keverjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Az enyém kicsit langyos volt, így lágy lett a töltelék. Az a legjobb ha teljesen kihûtjük és úgy töltjük meg a rolókat vele, egy habzsák segítségével.

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2010/11/buli...

sponsored links

Keres?s