Bulgur-quinoa saláta

2010-11-28

sponsored links



Frissitõ, gyors saláta rohanósabb napokra és a lustábbakra is. Energia dús, tele vitaminokkal és semmi olyan alapanyag nem kell hozzá, ami ne lenne otthon normálisan. Kuszkusszal ugyanígy mûködik vagy másik opció még lehet köles is akár, vagy mindennek a keveréke (engem nagy szokott zavarni a különbözõ fõzési idõ). Mindig variálhatjuk, ami szintén egy pozitívum ha már meguntuk az egyik verziót. A szójaszósz is egy ilyen lehetõség, teljesen más irányba viszi el az ízeket.  

Hozzávalók: bulgur, quinoa, retek, uborka, kaliforniai paprika, koktélparadicsom, cannelloni bab, zöldborsó,só,bors, (szójaszósz)



Elkészítés: 1) A bulgurt és quinoat összekeverjük, és felrakjuk egy kicsit sós vízbe fõzni, plussz ha a babunk száraz azt is beletesszük. 2) Fõzzük puhára, ha még marad egy kis víz, azt szûrjük le és hagyjuk hûlni, ha fagyasztott zöldborsót használunk, azt keverjük bele most,hogy felengedjen. 3)Közben vágjuk fel a zöldségeket, minden féle mehet bele amihez kedvünk van. Én mindent vékony csíkokra vágtam, kivéve a paradicsomot, az uborka belsejét pedig kikapartam (sózzuk-borsozzuk meg õket) 5)Keverjük össze a zöldségeket óvatosan a bulgur-quinoa keverékkel, ha szeretnénk öntsünk rá egy kis szóját is.

Folytats a blogon ... thecookingstudents.blogspot.com/2010/...

sponsored links

Keres?s